Permanente make-up

Zie er altijd stralend en verzorgd uit dankzij permanente make-up!

Permanente make-up

Wenkbrauwen zijn zeer belangrijk voor je gezicht, voor je uitstraling en geven je gezicht mimiek. Eyeliner zorgt daarnaast voor een vollere wimper rand én een mooie oogopslag.

Permanente make-up (PMU) is dé manier om altijd perfecte wenkbrauwen of eyeliner te hebben. Wil jij dat ook? Dan ben je bij Salon GENIET aan het goede adres.

Onze PMU specialiste

In 2017 ben ik (Marlou den Dekker-Bols) begonnen aan de allround opleiding permanete make-up (PMU) bij opleidingsinstituut nouveau contour voor wenkbrauw, eyeliner, en full lips. Daarna volgden specialisaties en masterclasses, voornamelijk gericht op de wenkbrauwen en eyeliner bij Beauty Art Zwolle Annelies Maas, Salon Elite Sema Kartal en Pure indulgence Nanda Apeldoorn. Hier heb ik verschillende technieken geleerd voor de wenkbrauwen zoals; microblading, hairstrokes, ombre, shadow en voor eyeliner technieken als; infralash eyeliner, eyeliner big en wing.

Er is in deze tijd zoveel mogelijk, dat zorgt er voor dat je ook in dit vak scherp en up-to-date moet blijven. Zo blijf ik mij specialiseren en ontwikkelen om jou de mooiste resultaten te kunnen bieden.

Bij Salon GENIET beginnen we altijd met een intakegesprek om je wensen en de mogelijkheden door te nemen. Pas daarna volgt een behandeling.

Hoe werkt PMU?

PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. PMU wordt ook wel semi-permanente make-up genoemd. Het is namelijk niet blijvend. De pigmenten vervagen geleidelijk en een periodieke opfris behandeling is dan ook raadzaam.

Het grote verschil tussen tatoeages en PMU is dat ze bij een tatoeage de inkt dieper in de huid aanbrengen en dat de vorm van de moleculen anders is. De tatoeage inkt wordt ingekapseld en is voor altijd. Bij PMU worden pigmenten oppervlakkig de huid ingebracht. In de loop van de jaren zal het pigment vervagen en blijft de kleur natuurlijk en mooier. Door de vervaging in de huid is het mogelijk om later de vorm of kleur aan te passen, we veranderen van smaak, en we worden ouder.

Hoe lang blijft PMU zitten?

PMU van de wenkbrauwen blijft ongeveer een jaar mooi. Hoe vaker iemand in de zon is, hoe meer de PMU zal oplichten of vergrijzen. Hoe langzamer de celvernieuwing, des te langer de PMU blijft zitten. Bij ‘oudere’ cliënten soms wel 5 jaar, de kleur wordt dan vaak wat assig, maar wanneer het haar dit ook is, dan vindt men dat vaak niet erg. Opfrissen is dan aan te raden om de kleur en vorm aan te houden of te verbeteren. Wanneer je er niets aan doet, zal de PMU meestal na zo’n vijf jaar geheel verdwenen zijn. Eyeliner blijft na enkele nabehandelingen zeer lang mooi.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het pigment wordt zo gekozen dat het past bij de kleur van het natuurlijke haar, of de kleur van de wenkbrauwen. De kleur is gedurende de eerste 5 tot 7 dagen altijd erg donker. Tijdens de tweede week verliest het tot een goede 50% van de intensiteit. Als je denkt dat de kleur te donker is, probeer het dan niet zelf te verwijderen! Wacht geduldig, de donkere kleur verdwijnt vanzelf door het helen van de huid.

Krabben veroorzaakt verlies van pigment en eventueel kunnen er littekens ontstaan. Na anderhalve of twee weken lijkt de kleur soms juist weer iets te licht. Geen paniek, dit komt door de helende huidlaag en trekt weer bij.
Pas na vier weken is de daadwerkelijke kleur te zien. Ook is dan pas de huid van binnenuit geheeld. Dan pas zal de nabehandeling plaatsvinden.

De nabehandeling, ook wel ‘touch up’ genoemd is altijd tussen de vier tot tien weken na de behandeling. Alleen de onduidelijke stukken worden herhaald en eventueel worden er dan extra haartjes of een schaduw tussen de haartjes geplaatst. Na genezing is de uiteindelijke kleur verschillende tinten lichter dan wanneer deze net is aangebracht. De kleur is afhankelijk van de gekozen kleur, de eigen huidskleur en de dikte van de bovenste huidlaag.

Wij zijn opgeleid door Nouveau Contour Instituut en werken met de Pigmenten van Nouveau Contour.

Wenkbrauwen

Er zijn verschillende technieken voor de wenkbrauwen, een combi is ook mogelijk. Maar wat past er nou goed bij jou? Samen kiezen we de juiste behandeling die goed bij jou haar huid en vormen past.

Hieronder de verschillende behandelingen op een rij:

Ombre wenkbrauw

De nieuwste trend is de Ombre wenkbrauw. Het bijzondere ligt hierbij vooral in de opbouw van schaduw en haartjes en het spelen met licht en donker. Ombre (poeder/ schaduw) techniek is geschikt wanneer je houdt van meer uitgesproken wenkbrauwen zoals bij een look met wenkbrauw poeder. Er wordt bij deze techniek een zachte schaduw gecreëerd tussen de bestaande haartjes. Deze schaduw loopt gelijkmatig van licht naar donkerder.

Er zijn vele mogelijkheden: een zachte poederige aanzet oplopend naar een krachtige vollere ‘buik’ en staart van de wenkbrauw. Maar ook een volle onderlijn geeft een mooi strak effect met een poederige schaduw aan de bovenkant. Deze techniek kan heel goed gecombineerd worden met de hairstrokes techniek.

Hairstroke

De hairstroke techniek is een mooie techniek om wenkbrauwen semi-permanent te laten zetten. Met een ultradunne steriele naald worden er haartjes getekend in de huid met pigment. Heel natuurlijk en mooi.

Een techniek voor wenkbrauwen die schaars, te dun of teveel geëpileerd zijn. Met hairstrokes kan er een compleet nieuwe wenkbrauw gecreëerd worden, dunnere plekjes opgevuld worden of jouw eigen wenkbrauw net iets voller gemaakt worden. De ultradunne haartjes zorgen voor een erg natuurlijke look. De hairstrokes techniek is uiterst geschikt voor mensen die geen of bijna geen wenkbrauwen hebben. Het doel van hairstrokes is om een zo natuurlijk ogende wenkbrauw te creëren, bijna niet van echt te onderscheiden.

Microblading

Microblading is ook een mooie techniek op het gebied van permanente make-up voor wenkbrauwen. Met Microblading ofwel blading kan de perfecte wenkbrauw gecreëerd worden. Microblading mesjes zijn ultra dun, waardoor de hairstrokes net echt lijken. Bij Microblading is er geen apparaat nodig, de haartjes worden met een steriel mesje in de huid getekend en gevuld met pigment. Haartje voor haartje wordt de wenkbrauw wat voller, langer of breder gemaakt. Microblading blijft gemiddeld 1-1,5 jaar mooi. Deze PMU behandeling kan het beste gekozen worden bij een huid die niet vet is, geen grove poriën heeft en nog redelijk strak is, alleen dan geneest het geheel mooi in de huid.

Ombre wenkbrauw

Duur ca. 150 min. Prijs incl. 1 nabehandeling.

€ 400,00
Hairstroke

Duur ca. 150 min. Prijs incl. 1 nabehandeling.

€ 400,00
2e nabehandeling

Indien nodig binnen 6 weken. Duur ca. 60 min.

€ 85,00
Opfrissen

Binnen 1 jaar na laatste behandeling (vaste klant). Duur ca. 120 min.

€ 150,00
Na 13 maanden

Na 14 maanden € 155,00, na 15 maanden € 165,00 etc.
Na 2 jaar worden de standaard tarieven gerekend.

€ 150,00

Eyeliner

Met permanent eyeliner bespaar je elke ochtend veel tijd. Permanente eyeliner loopt niet uit en zit onder alle omstandigheden perfect. Nadat de (infralash) eyeliner is gezet wordt de eyeliner hier boven geplaatst in een ‘basis-lijn’, een ‘big eyeliner’ of met ‘wing’. Samen kijken we welke eyeliner het beste past bij jouw ogen.

Met de juiste techniek en beste producten blijft jouw eyeliner jarenlang mooi!

Nouveau-Contour-wing2
Nouveau-Contour-wing
Infralash boven

Duur ca. 75 min. Prijs incl. 1 nabehandeling.

€ 200,00
Infralash boven en onder

Duur ca. 120 min. Prijs incl. 1 nabehandeling.

€ 350,00
Infralash opfrissen

Binnen 1 jaar na laatste behandeling (vaste klant). Duur ca. 120 min.

€ 150,00
Eyeliner basis

Subtiel lijntje boven de wimperrand. Duur ca. 120 min. Prijs incl. 1 nabehandeling.

€ 250,00
Wing eyeliner

Duur ca. 150 min. Prijs incl. 1 nabehandeling.

€ 350,00
Extra behandeling basis / wing eyeliner

Duur ca. 60 min.

€ 75,00
Opfrissen basis / wing eyeliner

Binnen 1 jaar na laatste behandeling (vaste klant). Duur ca. 120 min.

€ 150,00

Wanneer kom jij genieten?

Contact

GENIET Haar & Huid
Voorstraat 34a
8317 AH Kraggenburg
Tel. 06 – 28 13 15 21
info@salongeniet.nl

Tijden

Maandag
08.30 tot 12.00 uur
13.00 tot 17.30 uur

Dinsdag
08.30 tot 12.00 uur
13.00 tot 17.30 uur
18.30 tot 21.00 uur

Woensdag
08.30 tot 13.00 uur

Donderdag
08.30 tot 12.00 uur
13.00 tot 17.30 uur
18.30 tot 21.00 uur

Vrijdag
08.30 tot 12.00 uur
13.00 tot 17.30 uur